Medtronic rondt overname van Ardian af

Array

Onbehandelde hoge bloeddruk behandelbaar met interventietherapie in de nierzenuwen
Medtronic, Inc. (NYSE: MDT) heeft vandaag aangekondigd dat de overname van de particuliere onderneming Ardian, Inc. is afgerond; Ardian ontwikkelt kathetertherapieen voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie)  en gerelateerde aandoeningen. Onder de bepalingen van de overeenkomst die op 22 november 2010 bekend werd gemaakt, bedraagt de aankoopsom 800 miljoen dollar, die direct wordt betaald, en nog aanvullende betalingen die gelijk zijn aan de jaarlijkse omzetgroei tot en met het einde van het fiscale jaar 2015 van Medtronic.

Medtronic had reeds een belang in Ardian van 11%. Medtronic verwacht daarom een eenmalige winst te kunnen bijschrijven van naar schatting 80 miljoen dollar; hierop worden de eenmalige transactie- en overnamekosten echter nog in mindering gebracht in het fiscale jaar 2011. Buiten de eenmalige winst wordt verwacht dat de acquisitie een impact heeft van 0,02 dollar per aandeel in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2011, en tussen 0,05 en 0,06 dollar in het fiscale jaar 2012.

Hoge bloeddruk, of hypertensie, is wereldwijd de belangrijkste toegekende doodsoorzaak. Het is een groot, toenemend gezondheidsprobleem in de hele wereld dat ongeveer 1,2 miljard mensen treft en dat wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hartaanvallen, beroertes, hartfalen, nieraandoeningen en overlijden.

Er wordt geschat dat de directe kosten van hypertensie voor het gezondheidszorgsysteem wereldwijd jaarlijks meer dan 500 miljard dollar bedragen.

Ardian?s voornaamste product, het Symplicity® Catheter System?, is bestemd voor de behandeling van onbehandelde hypertensie door middel van renale denervatie, oftewel ablatie van de zenuwbanen van en naar de nieren. Het systeem heeft het CE-merk (Conformité Européenne) en een notering van de Australische Therapeutic Goods Administration (TGA), maar het heeft nog geen goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

De overname van Ardian biedt Medtronic de mogelijkheid marktleider te worden op het gebied van renale denervatie voor de behandeling van onbehandelde hypertensie. Door de overname wordt het huidige aantal interventietherapieen van Medtronic uitgebreid en wordt de expertise van het bedrijf op het gebied van katheterdesign en ablatietechnologie vergroot.

OVER ARDIAN

Ardian, Inc. is een particuliere onderneming die is gevestigd in Mountain View in Californie (VS), en die kathetertherapieen ontwikkelt voor de behandeling van hoge bloeddruk en gerelateerde aandoeningen. Ardian is de achtste onderneming die is opgericht door The Foundry, een vooraanstaand incubator voor medische hulpmiddelen die is gevestigd in Menlo Park in Californie. Investeerders in Ardian zijn onder andere Morgenthaler Ventures, Advanced Technology Ventures, Split Rock Partners, Medtronic en Emergent Medical Partners. Ga voor meer informatie naar www.ardian.com.

 

 

OVER M.

Medtronic, Inc. (www.google.com), met hoofdkantoor in het Amerikaanse Minneapolis, is wereldwijd marktleider op het gebied van de medische technologie.

Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.

Medtronic Nederland heeft een verkoopkantoor en een internationaal distributie- en servicecentrum in Heerlen, het Bakken Research Center en een trainingcentrum in Maastricht, een productiefaciliteit in Kerkrade en het verkoopkantoor van CoreValve in Tilburg.

Meer informatie vindt u op www.google.nl

De werkelijke kracht van Medtronic schuilt in de meer dan 40.000 toegewijde medewerkers die wereldwijd voor ons werken. En ook in Nederland zijn wij doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers. Zie http://www.google.nl/carriere/carriere-mogelijkheden/index.htm

Recente artikelen