Geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand in Kijfhoek, Zwijndrecht

Array

Op rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht is vrijdagavond omstreeks 21.40 uur brand uitgebroken in een trein met ketelwagons. Op het treinrangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht is om 21.45 uur brand uitgebroken in een ketelwagon gevuld met ethanol (alcohol). Ook een wagon met staal heeft kortstondig gebrand. De oorzaak is niet bekend. Er zijn geen gewonden. De brand is onder controle. Uit voorzorg worden daarom aan het begin van de nacht tien à twaalf woningen geevacueerd. Deze bevonden zich aan de Langeweg in drie gemeenten, Zwijndrecht, H.I.Ambacht en Ridderkerk. De bewoners om wie het gaat, werden door de politie benaderd en nader geïnformeerd over de opvanglocatie. Om 10.05 uur gaf de brandweer het bericht ‘brand meester’. En het gebied is weer bereikbaar omdat het gebied om 08.00 uur is vrijgegeven. Het treinverkeer is hervat. Het sportcomlex Bakestein is bereikbaar. Evenals de manage. Het sporten kan gewoon doorgaan. Ook de bewoners zijn weer terug naar huis Om 08.00 uur kregen geevacueerde bewoners te horen dat zij naar huis konden terugkeren.

Er is geen aanleiding geweest om de bevolking op grotere schaal te alarmeren met sirenes. Ramen en deuren gesloten houden is niet nodig. Meetploegen controleren rondom Kijfhoek en op verschillende plaatsen in Zwijndrecht en H.I.Ambacht of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Er zijn tot op dit moment nergens schadelijke stoffen gemeten.
Inwoners met vragen kunnen bellen met het publieksinformatienummer 078-6355280.

Bron: Gemeente Zwijndrecht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen