Uroloog dr. John Rietbergen in top 3 Mednet Topartsenlijst

Array

Op donderdag 13 januari 2011 presenteerde Mednet de uitslag van de Topartsen verkiezing van 2010. Dr. John Rietbergen, uroloog van het Sint Franciscus Gasthuis, behaalde een derde positie in deze Topartsenlijst.

Topuroloog
John Rietbergen is sinds 2004 lid van de maatschap Urologie van het Sint Franciscus Gasthuis. In 1998 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een onderzoek naar vroege opsporing van prostaatkanker. Zijn huidige aandachtsgebieden zijn oncologie en in het bijzonder de minimaal invasieve urologie met kijkoperatie (laparoscopie). Ook was John Rietbergen een van de initiatiefnemers van het Prostaatcentrum zuidwest Nederland. Hier kunnen patienten met (de verdenking op) prostaatkanker terecht bij een multidisciplinair behandelteam van urologen, radiotherapeuten en oncologen van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis.

Meer voorgedragen specialisten
In de Topartsenlijst 2010 zijn meer specialisten van het Sint Franciscus Gasthuis voorgedragen: Egbert Boevé, uroloog, Peter de Feiter, chirurg/intensivist, Gert Jan de Jong, neuroloog, Mieke Jongejan, kinderarts, Vincent Noordhoek Hegt, patholoog, en Marinus van Praag, dermatoloog. Het is het vijfde jaar dat de Topartsen verkiezing wordt gehouden. Dit jaar gaven ruim 1.200 medisch specialisten aan wie zij binnen hun eigen specialisme als een Toparts beschouwen. Er werden dit jaar meer artsen tot Mednet toparts benoemd uit niet-academische ziekenhuizen en ook nam het aandeel vrouwelijke Topartsen verder toe.

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Het Sint Franciscus Gasthuis is het enige algemene ziekenhuis in Rotterdam met de topklinische status. Het Sint Franciscus Gasthuis is namelijk toegetreden tot de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Tot deze vereniging worden alleen grote opleidingsziekenhuizen toegelaten, die hooggespecialiseerde medische zorg leveren. Dit betekent dat het Sint Franciscus Gasthuis voorop loopt in de kwaliteit van patientenzorg, onderwijs en opleiding, onderzoek en vernieuwing.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen