PvdA-leider Cohen uit kritiek op verloskunde beleid Enschedees ziekenhuis en minister Schippers

Array

PvdA-leider Job Cohen wil dat minister Edith Schippers ingrijpt in de kwestie rond de klinische verloskunde in Twente. Cohen liet zich maandagavond in de bibliotheek van Almelo bijpraten door regionale bestuurders over Twentse zaken. De PvdA voorman constateert dat met toenemende verontwaardiging reageerde hij op de voorgenomen sluiting van verloskunde in het ziekenhuis in Almelo.Met toenemende verontwaardiging reageerde hij in de Twentse Courant Tubantia op de voorgenomen sluiting van verloskunde in het ziekenhuis in Almelo.

Cohen zegt in TC Tubantia:

„Patientenzorg is belangrijker dan concurrentie. Wat nu gebeurt, kan niet. Laat de minister de spreiding van de zorg regelen, rekening houdend met aanrijtijden en kwaliteit”.

„Het kan toch niet zo zijn dat een Enschedees ziekenhuis een compleet nieuw VrouwKindCentrum bouwt en dat een paar kilometer verderop een vergelijkbare voorziening komt? En Almelo gaat dicht. Bedrijfseconomische argumenten mogen niet de doorslag geven. Patientenzorg, daar moet het over gaan”,

Cohen beloofde dat hij de kwestie aankaart bij verantwoordelijk minister Edith Schippers. „Marktwerking mag niet doorslaan. Op een aantal punten moet de overheid spreiding regelen. Een basisvoorziening als verloskunde hoort daarbij. Een superspecialisme is iets anders. Dat hoeft niet in elk ziekenhuis.”

Bron: TC Tubantia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen