Koo Koningsberger neemt afscheid van Zorginspiratie Nederland (ZiN)

Array

Koo Koningsberger, initiatiefnemer ZIN zet een punt achter zijn werkzaamheden voor Zorginspiratie Nederland. Er zijn onvoldoende sponsormiddelen voor zijn functie van programmacoördinator. Hij is  vanaf 1 februari 2011 niet meer aan ZiN verbonden. Als initiatiefnemer heeft hij zich vanaf najaar 2008 ingezet – gesteund door een groeiende groep partners en sponsors – om de pioniersorganisatie Zorginspiratie Nederland (ZiN) tot ontwikkeling te brengen.

Koningsberger zal zich de komende jaren op basis van het oorspronkelijke gedachtegoed als bestuursadviseur aandacht schenken aan ‘wat op zijn weg komt’. “Dromen zijn er om geleefd te worden. We moeten meer durven dromen en durven ingaan als dwarsliggers tegen het systeem. Zeggen dat het anders kan”, zo zei een enthousiaste Koningsberger nog op 18 november 2010.

Koo gelooft dat horizontalisering van bestuur en verantwoording in de langdurende en publieke gezondheidszorg anno 2011 nog veel actueler is dan in 2004, toen de WRR er al voor pleitte. Daarop sluit dialooggestuurde zorg aan waarin stakeholders in de lokale context een betekenisvolle rol spelen en uiteindelijk samen de coöperatieve  organisatievorm tot ontwikkeling brengen. In dit verband hoopt hij nog altijd een bijdrage te kunnen blijven leveren.

De ZiN-inspiratiebijeenkomst  van 10 maart te Utrecht Participatie in de wijk; samen werken aan gedrag en gezondheid (GG), gaat gewoon door.

Als u wilt deelnemen, vul dan het formulier op website www.zorginspiratie.nl in.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen