Infotechnology kampt met betalingsproblemen

Array

Automatiseerder Infotechnology kampt met betalingsproblemen., zo meldt de Landelijke Huisartsenvereniging. De zorgsector is de belangrijkste markt waarop het Hillegomse bedrijf actief is. Bij de automatiseerder was niemand bereikbaar voor commentaar.

Infotechnology levert diensten op ICT- en financieel administratief gebied aan huisartsen en andere zorgverleners, zoals GGZ’s en scholen, en is gespecialiseerd in het centraal hosten van his(huisartseninformatiesysteem)-applicaties. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld werkplek- en infrastructuurdiensten, maar levert ook via het onderdeel Youmeinfo maatwerksoftware en hosting voor zorgregistratie, declaraties en keteninformatie.

Omnihis, Mira en Microhis
De LHV meldt dat Infotechnology zijn gebruikers heeft geïnformeerd over de betalingsproblemen. De gebruikersverenigingen van informatiesystemen Omnihis, Mira en Microhis, die Infotechnology in beheer heeft voor een aantal klanten, hebben de LHV inmiddels laten weten dat de data van de betreffende huisartsenpraktijken zijn veiliggesteld.

Of een faillissement kan worden afgewend, is volgens de LHV op dit moment onduidelijk. Ook is het niet bekend of Infotechnology faillissement heeft aangevraagd. De telefoon bij het Hillegomse bedrijf wordt niet opgenomen en ook eigenaar Peter Groothuis is niet bereikbaar voor commentaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen