Uitzending Moderne Zorg zondag op RTL 7

Array

Zondag 13 februari a.s. is er weer een uitzending van Moderne Zorg. Deze wordt uitgezonden om 9.55 uur bij RTL7. In deze uitzending zitten de volgende reportages:

Bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen wordt gebruik gemaakt van een nieuw tilsysteem dat door ArjoHuntleigh is ontwikkeld: het liggend tillen. Dankzij dit nieuwe tilsysteem kunnen patienten die voorheen met veel mensen handmatig getild werden op afdelingen als spoedeisende hulp, röntgen en intensive care, nu liggend getild worden. Dit is niet alleen beter voor de arbeidsomstandigheden van betrokken medewerkers, maar verhoogt ook de kwaliteit van zorg en de efficiency. Ook helpt het nieuwe systeem bij de mobilisatie van mensen met obesitas.

Een portret van de Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR). STMR is een veelzijdige organisatie die een groot scala aan producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen, zorg en services in de regio Rivierenland aanbied. Zij hebben een werkwijze waarin een integrale aanpak naar de clienten centraal staat, zodat families met zo min mogelijk zorgverleners te maken hebben. Men werkt in kleine teams op wijkniveau met als doel om mensen zo lang mogelijk zelfredzaam te houden en thuis te laten wonen. Ook maakt men gebruik van moderne communicatiehulpmiddelen.

Uitzendingen en reportages uit eerdere seizoenen zijn te bekijken via modernezorg.tv

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen