Uitzending Moderne Zorg zondag op RTL 7

0
205

Zondag 13 februari a.s. is er weer een uitzending van Moderne Zorg. Deze wordt uitgezonden om 9.55 uur bij RTL7. In deze uitzending zitten de volgende reportages:

Bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen wordt gebruik gemaakt van een nieuw tilsysteem dat door ArjoHuntleigh is ontwikkeld: het liggend tillen. Dankzij dit nieuwe tilsysteem kunnen patienten die voorheen met veel mensen handmatig getild werden op afdelingen als spoedeisende hulp, röntgen en intensive care, nu liggend getild worden. Dit is niet alleen beter voor de arbeidsomstandigheden van betrokken medewerkers, maar verhoogt ook de kwaliteit van zorg en de efficiency. Ook helpt het nieuwe systeem bij de mobilisatie van mensen met obesitas.

Een portret van de Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR). STMR is een veelzijdige organisatie die een groot scala aan producten en diensten op het gebied van welzijn, wonen, zorg en services in de regio Rivierenland aanbied. Zij hebben een werkwijze waarin een integrale aanpak naar de clienten centraal staat, zodat families met zo min mogelijk zorgverleners te maken hebben. Men werkt in kleine teams op wijkniveau met als doel om mensen zo lang mogelijk zelfredzaam te houden en thuis te laten wonen. Ook maakt men gebruik van moderne communicatiehulpmiddelen.

Uitzendingen en reportages uit eerdere seizoenen zijn te bekijken via modernezorg.tv