Ambulance rijdt naar ander ziekenhuis: huisarts boos

Array

Een huisarts van een huisartsenpost rijdt visite, constateert bij een patient hevig pijn op de borst en bestelt een ambulance om de patient te vervoeren naar ziekenhuis A. De ambulance komt. De verpleegkundige kent de cardiologische spoedzorg uitstekend. Hij rijdt naar ziekenhuis B die buiten kantoortijd betere en snellere zorg biedt. De patient is door de pijn niet in staat mee te beslissen.

Wie heeft er in deze casus gelijk? De huisarts die wil dat zijn verwijzing wordt opgevolgd? Of de verpleegkundige die zijn eigen verantwoordelijkheid neemt? Beste Nieuwsbrieflezer, zit u goed in deze problematiek die aan de orde kwam in onze Masterclass Spoedzorg van 7 februari? Wij kwamen er niet goed uit, maar kozen intuïtief voor de verpleegkundige. Stuurt u een mail met uw antwoord naar [email protected]?

Noot redactie:

Guus Schrijvers is Hoogleraar Public Health, in het bijzonder Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde Universitair Medisch Centrum Utrecht
E-mail: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen