CBG verkozen tot overheidsorganisatie 2.0

Array

Op 16 februari is het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) tijdens de ‘Dag van de Ambtenaar’ uitgeroepen tot ’Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar’. Uit het juryrapport blijkt dat het CBG hoog scoort op interne samenwerking en organisatiecontext. ‘Het CBG is enthousiast bezig met de implementatie van ‘Het Nieuwe Werken’. Voor ons één van de belangrijkste pijlers van Ambtenaar 2.0. Het resulteert in een enorme boost in output en kwaliteit. Deze prijs is een mooie erkenning en stimuleert ons om op deze weg verder te gaan, aldus CBG’er en ambtenaar 2.0 Sipko Mülder.’ Naast het CBG waren nog 4 andere organisaties genomineerd: Gemeente Smallingerland, UWV, Gov. United en Rijkswaterstaat. Elke organisatie moest in een pitch van 3 minuten motiveren waarom zij de titel verdienden. Daarna kon via een online poll worden gestemd. Het CBG won overtuigend.
De titel ‘Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar’ wordt uitgereikt aan de overheidsorganisatie die de kansen van web 2.0 op de meest inspirerende manier benut. De verkiezing is in het leven geroepen om overheidsorganisaties te stimuleren aan de slag te gaan met 2.0. Ieder jaar worden 5 overheidsorganisaties genomineerd die zowel naar buiten toe als intern de middelen en cultuur van 2.0 het beste toepassen. Om de strijdende organisaties goed met elkaar te kunnen vergelijken, is een deelnameformulier opgesteld dat overheidsorganisaties op verschillende 2.0 aspecten toetst. Sipko Mülder heeft dit deelnameformulier namens het CBG ingevuld. Aan de vragen is een puntentelling gekoppeld waaruit blijkt hoe 2.0 de organisatie is. Zo wordt er niet alleen beoordeeld op inspirerende eParticipatie initiatieven, maar ook op de mate waarin het 2.0 gedachtegoed is doorgevoerd in de interne organisatie en in hoeverre de organisatie zich bewust is van de opbrengsten. Op basis van het totale puntenaantal, werd het CBG samen met de vier andere overheidsorganisaties genomineerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen