Symposium op 12 maart over zingeving in de opvoeding van pubers

Array

Puber, denker, beslisser…
Puberteit en zingeving: gaat dat samen? Wat is belangrijk voor ouders die hier iets mee willen? Hoe kijken pubers er zelf tegenaan? Willen ze er wat mee? Tijdens het symposium ‘Klaar voor het leven?’ op 12 maart in Zwolle wordt aan deze vragen aandacht besteed. Het symposium bestaat uit een programma gericht op ouders en opvoeders van pubers. Daarin komen communicatie tussen ouders en pubers, inspiratie bij jongeren, het vinden van je passie, voorbeeldfiguren, internet, grenzen zoeken, geweldloze communicatie, de betekenis van vriendschap, verlies en rouw bij jongeren, etc, aan bod. Het symposium duurt van 10.30 uur tot 16.15 uur.

De puberteit is voor veel jongeren vormend: ze onderzoeken wie ze willen zijn en hoe ze in de maatschappij passen. Aandacht voor zingeving kan dan een belangrijke bijdrage leveren: door verder na te denken over mens en maatschappij en hun plaats daarin leren jonge mensen met elkaar de discussie aan te gaan en te relativeren. Het kan ze helpen zelfstandig over hun eigen toekomst te beslissen en positief bij te dragen aan de samenleving van later.

‘Klaar voor het leven?’ gaat over zingeving in de opvoeding vanuit een vrijzinnig perspectief. Het symposium is een initiatief van Het Apostolisch Genootschap, in samenwerking met negen andere vrijzinnige religies en levensovertuigingen. De basis is breed: christenen, humanisten, joden en moslims werken samen aan dit bijzondere evenement, dat met lezingen, workshops, films en een materialenmarkt de verschillende facetten van een vrijzinnige opvoeding belicht. Het symposium is onderdeel van breder pakket: naast het symposium bestaat dit uit een forum op oudersonline en een in maart verschijnend, eenmalig, magazine.

Belangstellenden voor het symposium kunnen voor meer informatie terecht op www.klaarvoorhetleven.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen