Morgen uitspraak kort geding voor medewerkers MSD Organon

Array

Spannende dag voor medewerkers MSD Organon
Vrijdag is de uitspraak in het kort geding van vrijdag van de Raad van commissarissen en de ondernemingsraad van Organon. De zitting van afgelopen vrijdag werd pas in de avonduren afgerond. De slotvraag is of Merck eenzijdig en zonder consultatie vooraf van het adviescomité had mogen besluiten het bod van de anoniem gehouden koper af te wijzen. MSD claimde dat er te weinig garanties waren, zowel wat betreft werkgelegenheid als de levensvatbaarheid na de overname. Die argumenten waren volgens MSD, het voormalige Organon, legitieme redenen om de onderhandelingen te staken met een overnamekandidaat. Daarnaast claimde MSD via haar advocaat noemde  dat de overname van Organon Merck 700 miljoen US dollar meer zou kosten dan een structurele sanering van het farmabedrijf uit Oss.. Maar die claims werden door de OR en de RvC, onderbouwd met calculaties, van de hand gewezen. Volgens ingewijden zo Merck afgezien hebben van verkoop van een (deel van) de R&D-afdeling van Organon omdat de overnamekandidaat in staat leek te zijn meer geld met de Organon-activiteiten zou kunnen verdienen dan Merck.  De Amerikaanse farmareus gunt de Osse activiteit niet aan een ander farmaceutisch bedrijf omdat ze bang zijn een sterke concurrent in het zadel te helpen.

Vier dagen voordat Merck de stekker uit de onderhandelingen trok, bleek dat de overheid de overnamedeal belastingvrij zou willen laten plaatsvinden. Een bedrag van 125 miljoen euro aan belastinggeld zou worden bepaard.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen