36% Meer deelnemers aan Julius congressen in 2010

Array

Voor een interne heidedag van de Unit Zorginnovatie verzamelde ondergetekende de volgende gegevens. De missie van de unit is: het evalueren van professionele en procesinnovaties met behulp van robuuste onderzoeksmethoden en verspreiden van kennis daarover. De Unit publiceerde in 2010 zestien wetenschappelijke publicaties (zes meer dan in 2009!), dertien over professionele innovaties en drie over procesinnovaties. Ook brachten zij negen rapporten uit. De Unit gaf zeven masterclasses met 145 deelnemers en negen congressen met in totaal 2379 deelnemers (een stijging van 36% ten opzichte van 2009).

De unit was betrokken bij het aanvragen van vele subsidies met een slaagpercentage van ongeveer één op drie aanvragen. In 2010 verwierven zij vier studies met het perspectief van een promotie
(1. taakherschikking jeugdgezondheidszorg,
2. de stem van de oudere migrant
3. gezondheidsonderwijs op middelbare scholen en
4. de zorgbrug).

In totaal was de Unit Zorginnovatie betrokken bij 28 innovaties, zeven per senior medewerker. Bij de Unit werkten in 2010 negentien medewerkers op in totaal twaalf formatieplaatsen. Ondergetekende is hoofd van de Unit Zorginnovatie. ‘Wilt u weten, wat onze publicaties waren in 2010’ Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl en klik door op ‘Publicaties’.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen