MijnZorgPagina.nl; hèt internetportaal voor chronische patiënten

Array

Margo Weerts (directeur De Hart&Vaatgroep) en Maarten Ploeg (directeur Diabetesvereniging Nederland) testen zelf www.mijnzorgpagina.nl voor de achterban van beide organisaties. Foto: Katja Schade Photography

Diabetesvereniging Nederland en De Hart&Vaatgroep bundelen krachten in zorgpagina MijnZorgPagina.nl; hèt internetportaal voor chronische patienten Diabetesvereniging Nederland (DVN) en De Hart&Vaatgroep hebben vandaag een belangrijk nieuw medium voor patienten opengesteld: www.mijnzorgpagina.nl. Hiermee wordt voortgebouwd op het portal www.mijndiabetes.nl, dat eerder al door DVN werd gelanceerd. Diabetes en hart-en vaatziekten komen vaak gecombineerd voor. Met het portal kunnen gebruikers beide aandoeningen beter managen.

De nieuwe internetportal biedt mensen met diabetes en/of hart- en vaatziekten de mogelijkheid om, na registratie, een persoonlijk profiel aan te maken. Zodoende kunnen zij hun aandoening of ziekte zelf managen van achter het beeldscherm. Het maakt hen minder afhankelijk van tijd en plaats en van (de agenda van) zorgverleners. Het persoonlijk profiel geeft beter inzicht in hun ziekte(n) en de factoren die daarop van invloed zijn. En vooral belangrijk: het biedt ze de mogelijkheden om die factoren gunstig te beïnvloeden. In de toekomst is via www.mijnzorgpagina.nl het zorgdossier dagelijks bij te houden. De patient is eigenaar van deze informatie en besluit zelf wie nog meer in het persoonlijk profiel mag lezen en/of schrijven.

Regie bij degene om wie het gaat: de patient
De belangrijkste reden om te kiezen voor internet is de toepasbaarheid van de patientenportal in de dagelijkse praktijk. Patienten krijgen in de patientenportal gratis, op een veilige en betrouwbare manier de beschikking over informatie die betrekking heeft op hun eigen gezondheid. De patientenportal is gerealiseerd in samenwerking met zorgverleners en zorgverzekeraars. Hierdoor ontstaat meer interactie tussen patient en zorgverlener, waardoor de patient beter in staat is zelf regie te nemen.
Diabetesvereniging Nederland en De Hart&Vaatgroep willen meer regie in handen van de patient leggen en zijn ervan overtuigd dat www.mijnzorgpagina.nl daaraan bijdraagt. Zij zetten met deze portal in op de ontwikkeling van een toekomstige landelijke patientenportal. Op termijn zullen zoveel mogelijk chronische aandoeningen aanhaken op dit portal, waardoor medische gegevens van alle aandoeningen beschikbaar zijn voor degene die er het meest aan heeft: de patient.

De patientenportal is te benaderen via www.mijnzorgpagina.nl, www.mijndiabetes.nl en via www.mijnhartenvaten.nl.

Dit is een origineel bericht van Diabetesvereniging Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen