Film over nieuwe werkwijze Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

In het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen patiënten zich aanmelden via aanmeldzuilen.
Patiënten en bezoekers kunnen via de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis de korte voorlichtingsfilm bekijken: “Wordt u al geholpen? Zo werkt de nieuwe patiëntgerichte polikliniek van het JBZ”. Op deze manier maken ze kennis met de nieuwe werkwijze.
In april en mei verhuizen de locaties Carolus en Groot Ziekengasthuis van het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar het nieuwe gebouw aan de rand van de stad ’s-Hertogenbosch. Geheel nieuw is dat patiënten zich in het nieuwe ziekenhuis kunnen aanmelden bij aanmeldzuilen.
Daarvoor ontvangen alle patiënten in het JBZ een patiëntenpas. Deze pas vervangt het traditionele ponsplaatje. Vervolgens kunnen patiënten met deze patiëntenpas zichzelf aanmelden bij de zuilen, die in alle poliklinieken, functieafdelingen, op de afdeling
Radiologie en de bloedprikdienst te vinden zijn.

Hostesses
In de ruimtes waar de zuilen staan, werken hostesses, die getraind zijn om patiënten proactief te benaderen en te ondersteunen. Deze hostesses helpen bijvoorbeeld patiënten die zich nietzelf kunnen of willen aanmelden. Via informatieschermen worden patiënten opgeroepen voor hun afspraak en krijgen ze tevens informatie over eventuele wachttijden. De aanmeldzuilen
passen binnen het streven van het ziekenhuis om steeds meer digitaal te gaan werken. Zo zal het ziekenhuis op termijn ook gaan werken met een elektronisch patiëntendossier waarin alle gegevens rondom de zorg die een patiënt ontvangt binnen het ziekenhuis gebundeld worden.
Film over nieuwe werkwijze Jeroen Bosch Ziekenhuis

Film
De film is gemaakt om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk voor te bereiden op de
nieuwe werkwijze. De acteurs in de film zijn medewerkers en artsen uit het ziekenhuis.
http://www.jbz.nl/film

 

Recente artikelen