Vilans lanceert databank Zorg op afstand

Array

Vilans lanceert een nieuwe databank met Nederlandse projecten van zorg op afstand in de langdurende zorg. Het gaat om zorg en ondersteuning die met moderne communicatietechnologie op afstand geleverd wordt aan mensen die zelfstandig thuis wonen. Veel zorgorganisaties experimenteren hiermee. Vilans maakt de projecten én reeds succesvol lopende diensten nu in één overzicht zichtbaar op www.vilans.nl/databankzorgopafstand.

De databank zorg op afstand geeft zorgorganisaties een overzicht van projecten en diensten van collega-organisaties. Ze kunnen zoeken op projecten voor specifieke doelgroepen, op provincie en op vormen van zorg op afstand. Organisaties kunnen zo van elkaar leren en beleidsmakers kunnen zien wat er zoal gebeurt in Nederland of per provincie.

Het leveren van zorgdiensten op afstand is in opkomst. Een voorbeeld is schermzorg, waarbij een client via beeld en geluid contact maakt met zijn zorgverlener. Een ander voorbeeld is autonome monitoring. Daarbij detecteren sensoren in de woning van de client afwijkingen in activiteiten, bijvoorbeeld in een noodsituatie. Steeds meer zorgorganisaties ontdekken hoe zij schermzorg, e-health en autonome monitoring binnen hun organisatie vorm kunnen geven.

Een project aanmelden
De databank bevat nu tachtig projecten. Kent u een project of dienst die er nog in ontbreekt? Meldt het ons! Op de startpagina van de databank staat hoe u dit doet en aan welke criteria de projecten moeten voldoen. Tot 1 mei 2011 ontvangt elke vijfde nieuwe en complete inzending binnen de criteria een kadobon van 10 Euro.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen