Opnamestop IC Diakonessenhuis

Array

Op de Intensive Care Unit (ICU) van het Diakonessenhuis locatie Utrecht is dinsdag 15 maart Clostridium difficile infectie vastgesteld bij drie patienten. Daarom is directe een opnamestop afgekondigd. De opnamestop hoort bij een reeks maatregelen die het ziekenhuis neemt om verdere besmetting van patienten te voorkomen, conform de protocollen en richtlijnen die alle ziekenhuizen in Nederland hanteren.

De nog aanwezige patienten worden na ontslag van de ICU nog enige tijd in strikte isolatie op verpleegafdelingen behandeld en verzorgd. Bij patienten die in de afgelopen weken op de ICU verbleven wordt nagegaan of ook bij hen sprake is van besmetting met de bacterie. In de komende dagen wordt de ICU meerdere malen grondig ontsmet. De verwachting is dat rond 23 maart de ICU weer in gebruik kan zijn.
Bacterie
De Clostridiumbacterie wordt met enige regelmaat in Nederlandse ziekenhuizen aangetroffen. Bij mensen met een verminderde weerstand kan de besmetting tot een infectie leiden. Gezonde mensen die ermee besmet zijn worden er in principe niet ziek van, maar zij kunnen de bacterie wel overbrengen via handen of kleding.

Bron: (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen