Leers verwondert zich over kritiek op kwaliteit van zorg aan asielzoekers

Array

Tachtig gemeenten met asielzoekerscentra vinden dat de medische zorg voor asielzoekers beter geregeld moet worden. Zij willen betere afspraken om voor de toegankelijkheid tot een huisarts voor asielzoekers te verbeteren. Sinds twee jaar moeten asielzoekers bellen met een centraal nummer van zorgverzekeraar Menzis als ze buiten het spreekuur een arts willen raadplegen. Een telefoniste van de verzekeraar verwijst de zieke door, maar dat gaat niet altijd goed.In sommige gevallen kregen mensen daardoor geen hulp of kwam die te laat. Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel verwondert zich over de kritiek van gemeenten op de kwaliteit van de zorg voor asielzoekers.

Vorig jaar overleed een asielzoekster. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzocht haar dood en is kritisch over de manier waarop de zorg nu gaat, meldt de NOS vanochtend. Leers vindt echter dat het systeem voldoende functioneert, meldt hij aan de NOS. De toegankelijkheid is goed verzorgd, volgens de minister; de asielzoekers zijn tevreden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen