Nieuw in de Zorgatlas in de release van 6 april 2011

Array

In de zorgatlas zitten meer dan 1.000 kaarten die antwoord geven op vele ‘waar-vragen’ over de volksgezondheid en de gezondheidszorg: Waar leven de mensen het langst? Waar bevinden zich de ziekenhuizen? Waar worden de meeste medicijnen gebruikt? Waar zijn de mensen het zwaarst? Vandaag is er weer een nieuwe release van de #Zorgatlas verschenen.

Dit is allemaal toegevoegd:

En verder:

  • In de Atlas is een document toegevoegd met een overzicht van alle bereikbaarheidskaarten in de zorg (eerstelijnszorg en ziekenhuiszorg)
  • In de Atlas zijn enkele wijzigingen doorgevoerd bij de onderwerpen. Een nieuw onderwerp is het onderwerp Acute zorg. Bij dit onderwerp staan alle kaarten bij elkaar die over acute zorg gaan (Spoedeisende hulp (SEH), Ambulancezorg, Huisartsenposten en Traumazorg).
  • De afzonderlijke onderwerpen Verpleging en verzorging en Gehandicaptenzorg zijn komen te vervallen. Deze onderwerpen zijn ondergebracht onder het nieuwe onderwerp Langdurige zorg.
  • Het onderwerp Vaccinaties en screening is opgedeeld in twee afzonderlijke onderwerpen: Screening en Vaccinaties.

De Nationale Atlas Volksgezondheid is een product van het centrum Volksgezondheid Toekomst Verkenningen van het RIVM. Het vormt samen met het Nationaal Kompas Volksgezondheid en andere websites een onderdeel van de VTV 2010.

Bron: Zorgatlas

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen