Verpleeghuizen investeren in betere hygiene

0
196

Zorginstellingen investeren in nieuwe oplossing tegen hygieneproblemen
Veel verpleeg- en verzorgingshuizen hebben – zeker tijdens de warme zomer – moeite onaangename geuren tegen te gaan die worden veroorzaakt door incontinentie- en restafval. Een Duitse uitvinding maakt aan die geur- en hygieneproblemen een einde door incontinentie- en restafval al op de afdeling luchtdicht te sealen en te comprimeren. Veel instellingen investeren hierin om de hygiene en leef- en werkomgeving te verbeteren, en door efficienter te werken kan tegelijk geld bespaart worden.

Het innovatieve apparaat is afkomstig uit Duitsland en heeft het HÜV-certificaat voor hygiene gekregen. Het apparaat zuigt de zakken met incontinentie- en restafval vacuüm én filtert de lucht op geuren, ziektekiemen en virussen. “De reacties van gebruikers in Nederland zijn heel enthousiast. Dit apparaat is voor bewoners van zorginstellingen, bezoekers, medewerkers en directies een grote verbetering”, vertelt Jop van Haaren van Less2Care, leverancier voor de Benelux en Engeland.
Daarnaast wordt het volume van het afval met meer dan 50% gereduceerd door het apparaat. Hierdoor gaan de kosten voor de zorginstellingen omlaag. “Interne logistiek wordt gehalveerd. Afvalcontainers zijn minder snel vol. Het bespaard dus geld en tegelijk kan meer tijd aan bewoners besteed worden ”, stelt van Haaren.