Verhuizing JBZ verloopt voorspoedig

1
211

Overbrengen patienten op 27 april
Vandaag verhuizen de laatste patienten in het Groot Ziekengasthuis (GZG) en het Carolus naar het nieuwe ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De gemeente, politie en stadstoezicht zijn nauw betrokken bij deze bijzondere verhuizing.

De routes van het Groot Ziekengasthuis en het Carolus naar de nieuwbouw zijn in overleg met de politie en de gemeente uitgezet. Stadstoezicht houdt de omgeving van het GZG zoveel mogelijk vrij van verkeer. De marktkooplui (woensdagmarkt) en de stadsbus rijden die dag een andere route. Politie op motoren begeleidt de verhuiswagens met patienten naar de nieuwbouw.

De bijzondere verhuisoperatie startte om 5 uur ‘s ochtends vanaf het GZG en daarna worden de patienten van het Carolus overgebracht. Naar verwachting zijn omstreeks 14.30 uur alle patienten veilig overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De routes van het GZG en Carolus naar de nieuwbouw zijn bepaald. Er is 1 voorkeursroute en er zijn 2 zogenoemde ‘escape’-routes. Stadstoezicht houdt de omgeving van het GZG zoveel mogelijk vrij van verkeer, marktkooplui rijden een andere route naar de markt en indien nodig kan de vaart worden stilgelegd. Politie op motoren begeleidt de verhuiswagens naar de nieuwbouw.

Het verhuisschema is van minuut tot minuut vastgelegd. Vanaf het GZG beginnen de eerste verhuiswagens om 05:00 uur ’s ochtends de reis naar de nieuwbouw. Patienten die in (omgekeerde) isolatie worden verpleegd en patienten van de Intensive Care en hartbewaking liggen alleen in een verhuiswagen. De overige patienten reizen met z’n vieren in 1 verhuiswagen. In alle verhuiswagens reist medisch of verpleegkundig personeel met de patienten mee en tussen de ritten door worden de verhuiswagens schoongemaakt als dat nodig is.

 

Wanneer alle opgenomen patienten van het GZG zijn overgebracht, gaan de opgenomen patienten van het Carolus over. Dit zijn er beduidend minder dan van het GZG. Vroeg in de middag zijn alle patienten overgebracht. Dan is het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis pas echt een ziekenhuis. De patienten van het GZG en Carolus brengen dan hun eerste nacht in de nieuwbouw door. Zij zijn overigens niet de enige. Ook de leden van de Clientenraad slapen deze eerste nacht op verschillende verpleegafdelingen.

 

Het is opvallend hoe betrokken alle instanties zijn die met het overbrengen van de opgenomen patienten te maken hebben. Iedereen wil deze dag zo soepel mogelijk laten verlopen. Binnenkort brengen de gemeente en het ziekenhuis de details rondom de patientenverhuizing onder meer op hun website. U kunt dan zien langs welke routes de verhuiswagens rijden.

 

Bekijk de routes van de verhuiswagens en kijk voor meer informatie over de verhuizing van het ziekenhuis in de maanden april en mei op www.jeroenboschziekenhuis.nl/verhuizing.

Bron: JBZ

1 REACTIE

Comments are closed.