Aanbieden rapport ‘Het resultaat telt! 2009’

Array

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stuurt de Tweede Kamer het rapport ‘Het resultaat telt! 2009’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de kwaliteit van de ziekenhuiszorg in 2009.
Het rapport betreft de analyse van de gegevens die ziekenhuizen hebben verstrekt over 20 indicatoren die betrekking hebben op de uitkomsten van zorg. De resultaten geven een beeld van de veiligheid, de effectiviteit en de patiëntgerichtheid van de zorg die ziekenhuizen verlenen. Zij zijn, mede doordat de gegevens op meerdere wijzen in openbare media gepubliceerd worden, een belangrijke stimulans om aandacht te geven aan kwaliteitsverbetering.
De IGZ meldt in het rapport bijzondere successen die bij de verbetering van de kwaliteit van zorg zijn bereikt. Het gaat ondermeer om:
1.    Meer aandacht voor ondervoeding. Twee jaar na het invoeren van de indicator voor het screenings- en behandelprogramma voor ondervoeding krijgen steeds meer ziekenhuizen aandacht voor dit onderwerp.
2.    Duidelijke verbetering van het trombolyseproces. In hoofdstuk 16 meldt de IGZ dat de inspanningen van ziekenhuizen op dit gebied met succes zijn bekroond. De resultaten bevestigen ook de indruk dat goed meetbare indicatoren voor het versneld invoeren van nieuwe technieken bijdragen aan verbeteringen.
3.    Concentratie van zorg. Er is steeds meer aandacht voor specialisatie van complexe zorg in ziekenhuizen die daar het best voor zijn toegerust en daardoor meer ervaring op kunnen doen. Voor wat betreft de concentratie van slokdarmoperaties hebben in 2009 alle ziekenhuizen aan het minimumvolume voldaan of hebben bevestigd dat zij met de operaties zullen stoppen.
Kenmerk
CZ/TSZ-3063362
De kwaliteitsindicatoren zijn een vast onderdeel van het beleid van de IGZ. De ziekenhuizen publiceren deze gegevens op een website bij de NVZ (www.ziekenhuistransparant.nl). Zij maken deel uit van het document maatschappelijke verantwoording.
aanbieden rapport ‘Het resultaat telt! 2009’

PDF document | 2 pagina’s | 92 KB

Kamerstuk : Kamerbrief | 09-05-2011 | VWS

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen