Zorgvisie Congres Diagnose 2025

Array

Congres “Diagnose 2025. De toekomst van de zorg.”
Woensdag 22 juni 2011 | 9.00 – 16.30 uur | Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
In 2010 werd het boek Diagnose 2025; over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg, gepubliceerd, waarin drie scenario’s werden geschetst: Virus, Chronisch ziek en Breuk. Kunnen innovatieve oplossingen nog iets aan dit beeld veranderen? Welke ruimte voor nieuw beleid ziet de overheid? Waar zitten de knelpunten en oplossingen volgens de zorgverzekeraar en volgens de zorgverlener? Nu, een jaar later, maken Zorgvisie, Rabobank en Bebright de verdiepingsslag tijdens het Diagnose 2025 congres.Topsprekers als Rien Meijerink, Roger van Boxtel en Wouter Bos gaan in op de langetermijnverwachtingen voor de gezondheidszorg en de ontwikkeling van de zorgvraag. Over de toekomst van de zorg op woensdag 22 juni 2011 in Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Direct aanmelden kan via deze link.

Download hier de folder over het congres >>

Topsprekers als Rien Meijerink, Roger van Boxtel en Wouter Bos gaan in op de langetermijnverwachtingen voor de gezondheidszorg en de ontwikkeling van de zorgvraag. (Programma)
In de middag kunt u binnen uw specifieke vakgebied drie werkgroepsessies volgen waarin intensief gediscussieerd wordt over zorgvraagstukken uit de praktijk. (Sessies)

In de middag kunt u binnen uw specifieke vakgebied drie werkgroepcaroussels volgen waarin intensief gediscussieerd wordt over zorgvraagstukken uit de praktijk. Jan Kremer (mijnzorgnet), Kees Sol (Oogziekenhuis R’dam), Hanneke de Ridder-Sluiter (NKOC), Leo Schoots (Tergooi zkh), Jopie verhoeven (NPCF) en Hans Bossink (Philips healthcare) zijn slechts enkelen van de topsprekers die hun praktijkervaringen met u delen. U kunt kiezen uit maar liefst 15 werkgroepsessies die zijn onderverdeeld in de interessegebieden;

  • HRM en de arbeidsmarkt
  • Marketing
  • Organisatie en innovatie
  • Kwaliteit en transparantie
  • Financierbaarheid van de zorg

De uitkomsten van deze dag worden aangeboden aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Voor wie: managers en bestuurders in de zorg

Datum: woensdag 22 juni 2011

Tijd: 09.00 – 16.30 uur

Waar: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen

Praktische informatie
Downloads
Aanmelden

Bij deelname ontvangt u tevens het boek “Diagnose 2025; over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg” van Philip Idenburg en Michel van Schaik.

“Een indrukwekkende hoeveelheid gegevens op een leesbare en uitdagende manier gepresenteerd; dit dwingt tot nadenken!” Wouter Bos, Partner, KPMG Advisory N.V.

“Dit boek biedt inzicht in, en geeft richting voor, de zorg in de komende jaren. Met oog voor innovatie en duurzaamheid, voor kwaliteit en kostenbesef. De keuze is aan u.”
Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur Menzis

“Diagnose 2025 is een goed gedocumenteerde oproep aan de politiek om op basis van feiten keuzes te maken.” NRC, 24 januari 2011, Aernout Bouwman-Sie

MedicalFacts is aanwezig om uitgebreid verslag te doen.

 

Recente artikelen