Dag van de beroerte in UMC St Radboud geslaagd

Array

In de hal van het UMC St Radboud was op 10 mei de ‘Dag van de beroerte’ . Gespecialiseerde verpleegkundigen van de afdeling en polikliniek Neurologie gaven antwoord op vragen als: hoe herken ik een beroerte en is een beroerte te voorkomen? Belangstellenden konden ter plekke hun cholesterol, bloeddruk of bloedsuiker laten meten: samen met roken de belangrijkste beïnvloedbare factoren voor het krijgen van een beroerte. Ook kregen zij advies over een gezonde leefstijl, die het risico op een beroerte kan verlagen.

De dag trok grote aantallen bezoekers. Van hen lieten 150 personen metingen verrichten. 50% bleek overgewicht te hebben (BMI >25) en 6% een te hoge bloeddruk( bovendruk boven 180). 12% had een te hoog cholesterol (niet nuchter >6.5), 17% had een verhoogd suiker (niet nuchter >7.8) en 12% was roker. De gemetenen waren blij met alle aandacht en adviezen die ze kregen van de verpleegkundigen. Soms ontstonden lange wachtrijen, maar iedereen had het ervoor over.  Zowel organisatoren als bezoekers kijken terug op een geslaagde dag.

Bron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen