Toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’ ziekenhuis Bernhoven

Array

De toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’ toert vanaf maart langs de Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te vragen voor darmkanker. ‘De Darmdialogen’ is een humoristisch drama over darmen. Een vrolijke en informatieve voorstelling, vol lach, zang en dans met een duidelijke boodschap. Op 24 mei is de voorstelling te zien in de kapel van ziekenhuis Bernhoven in Oss.

Darmkanker
De Maag Lever Darm Stichting vraagt, in samenwerking met artsen- en patientenorganisaties dit jaar extra aandacht voor darmkanker door middel van de toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’. Darmkanker is een ziekte die binnen de taboesfeer valt; mensen vinden het lastig om over de stoelgang te praten en zeker als ze er problemen mee hebben. Uit publieksonderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt dat ruim 18 procent[1] van de ondervraagden moeite heeft met praten over darmklachten, zelfs met de eigen huisarts. Door middel van de ‘De Darmdialogen’ willen artsen en patienten het taboe doorbreken en stimuleren dat mensen met klachten tijdig naar de dokter gaan.
De voorstelling
‘De Darmdialogen’ is geschreven door auteur Haye van der Heyden en wordt gespeeld door Cystine Carreon, Han Oldigs en Ellen Pieters onder muzikale begeleiding van accordeonist Gert Wantenaar. ‘De Darmdialogen’ is een humoristisch drama waarin hilarische verhalen en indrukwekkende liedjes elkaar afwisselen: ‘Hé buurvrouw, nog lekker ontlast vanochtend?’ En: ‘Waar we het vandaag over hebben, kan ons allemaal overkomen. Jong en oud’. Tien aangrijpende dialogen over poep, darmpoliepen, alarmsignalen, doktersbezoek, onderzoek, samen ziek zijn en de dood. Voor meer informatie over de voorstelling: www.darmdialogen.nl.

Voorstelling bijwonen

Patienten en bezoekers van ziekenhuis Bernhoven en iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp kan de voorstelling gratis bezoeken. Wel is het nodig om van tevoren aan te melden. Stuur dan een e-mail voor uiterlijk 20 mei naar [email protected] voor een plaats op de gastenlijst. Geef daarbij ook aan met hoeveel personen u komt. Bellen mag ook naar 0412-621120. De voorstelling begint om 19.30 uur. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Afloop van het evenement is rond 21.30 uur.


[1] Bij het onderzoek waren 1500 respondenten betrokken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen