EHEC-bacterie besmetting waarschijnlijk toch door vlees
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 04 juni 2011 - 14:01
Array
Het is het meest waarschijnlijk dat vlees de bron is van de EHEC-bacterie, en niet groente. Dat zegt een Italiaanse deskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Nog nooit werd op zo’n grote schaal zulke gevaarlijke darmbacterien op groente en fruit gevonden. De ziekteverwekker komen voor in de darmen van runderen daarom is waarschijnlijk rauw vlees de veroorzaker van de besmetting met de bacterie.
Via besmet vlees zou volgens de Italiaanse expert bovendien veel beter de resistentie van de bacterie tegen antibiotica helpen verklaren, omdat in de veehouderij vaak op grote schaal preventief antibiotica worden toegediend.
Maar vooralsnog is het onduidelijk wat de bron is van de gevaarlijke darmbacterie is waaraan al 19 mensen zijn overleden.
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.
Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.
De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.
Dat was te verwachten, en misschien door de droogte maar dat komt hoofdzakelijk ook weer door de veehouderij.
Als de mensen zouden beseffen wat het dierlijk productegebuik aanricht zouden ze er geen gram meer van gebruiken.
Voor meer informatie en lekkere recepten zie:
http://www.plantaardigmaandag.nl