Legionellabacterie bij Rochdale in Noord en Zaandam onder controle

Array

legionella-pneumophilaDe legionellabacterien die enige tijd geleden zijn aangetroffen door Woningstichting Rochdale tijdens een jaarlijkse steekproef van de collectieve waterleidingen in Noord en Zaandam, zijn bestreden. Het betroffen woningen in het woningcomplex aan de Lucien Gaudinstraat in Amsterdam-Noord en een complex aan de Lucy Stonestraat in Zaandam. Uit onlangs genomen monsters blijkt dat er geen besmetting meer is van legionella.

De besmetting is opgelost door de waterleidingen van alle woningen in het complex tegelijkertijd zorgvuldig door te spoelen. Het ging hier overigens niet om de bacterie die de veteranenziekte veroorzaakt, maar een variant die ongevaarlijk is voor de gezondheid. Bewoners hoefden zich geen zorgen te maken over hun gezondheid en konden zonder risico gebruik maken van water om te douchen, te drinken of om voedsel te bereiden.

Onlangs heeft een gespecialiseerd bedrijf in opdracht van Rochdale de leidingen doorgespoeld. Uit de nieuwe watermonsters blijkt dat de aanpak heeft gewerkt. De legionellabacterie bevindt zich niet meer in het leidingwater. Uit zorgvuldigheid neemt Rochdale in het najaar opnieuw watermonsters af om er zeker van te zijn dat de besmetting is opgelost.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen