Eerste keer beklimming van Franse wielerberg door hond en handbiker

Array

Hans Sanders uit Veldhoven beklom gisteren op zijn Quickie Shark handbike, samen met zijn hulphond Oeke, de wielerberg Alpe d’Huez tijdens de actie Alpe d’HuZes in de strijd op de overwinning van kanker. Deelname door Hans was mede mogelijk gemaakt door HR dienstverlener 365, rolstoelfabrikant Sunrise Medical BV en stichting Hulphond Nederland. Hij reed officieel in combinatie met de 8 koppige wielerploeg van zijn sponsor 365. Hans en de ploeg van 365 vragen hiermee aandacht voor de overwinning van kanker en ook willen zij hiermee laten zien dat meer mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie toe kunnen treden tot het werkproces, als zij een hulphond aan hun zijde hebben. Dit geldt ook voor Hans, hij neemt sinds de komst van hulphond Oeke met veel bevlogenheid weer actief deel aan het werkproces.

Het tempo van Hans was het klimtempo van Oeke en na maandenlang samen trainen, hebben zij de route in drie uur voltooid. Hans kreeg een handbike gesponsord door Quickie om zo comfortabel mogelijk omhoog te kunnen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen