Zorginstellingen gezocht die overgaan op één digitale infrastructuur

Array

Op dit moment zijn vele zorginstellingen bezig om over te gaan op één digitale infrastructuur.  Vaak kiezen zij voor het Amsterdamse bedrijf Chipsoft. Ondergetekende en Julius onderzoeker dr. Rob de Leeuw zoeken andere ziekenhuizen die bij artsen en andere professionals willen evalueren de veranderingen in
1. het ervaren gebruiksgemak (sneller de website open’ Minder vaak doorklikken naar subpages om informatie op te roepen’)
2. het onderlinge verwijspatroon (meer verwijzen nu dat makkelijker gaat’) en
3. de aanvragen van aanvullende diagnostiek (minder dubbele diagnostiek omdat die van een collega makkelijker te vinden is’).

Nogmaals: evalueren bij patienten, managers en ondersteunende diensten is ook interessant, maar meestal zijn respondenten uit die kringen positief. Werkt u in een zorginstelling die overgaat op één digitale infrastructuur? Wilt u uw professionals bevragen? Stuur een mail naar [email protected] als u wilt samenwerken. Voor de goede orde: we hebben geen resultaten van ons eigen onderzoek (zie het bericht hierboven over het UMC Utrecht) op het UMC Utrecht beschikbaar. Die worden pas interessant als er vervolgmetingen hebben plaatsgevonden en vergelijkingen zijn getrokken. Tot zover dit bericht.

Op 15 september start de Masterclass Geïntegreerd Management van Kwaliteit van Zorg en Financien. Die omvat dertien donderdagmiddagen tot 15 april 2012. Deze opleiding is bedoeld voor kwaliteitsmanagers, artsen en verpleegkundigen met een blinde vlek voor financien. Deze is ook bedoeld voor financiele managers, managers bedrijfsvoering en controllers die weinig weten van het ontwerpen, meten en omgaan met kwaliteitsindicatoren.Ook de hierboven genoemde voordelen en problemen met de invoering van één digitale infrastructuur komen aan de orde.

De afgelopen jaren oogstte deze Masterclass grote waardering bij de deelnemers, die afkomstig waren uit de wereld van de AWBZ, ziekenhuizen, eerstelijn en geestelijke gezondheidszorg. De waardering betrof de gemengde groep van deelnemers, de evenwichtige verdeling van kennisoverdracht, groepsdiscussie en bespreking van casuïstiek alsmede de mix van theorie en praktijk. Wilt u deelnemen aan deze masterclass? Wilt u allround leiding gaan geven? Stuur dan een mail naar Petra Schimmel op [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen