Leefstijladvies voor eczeempatiënten die corticosteroïden gebruiken

Array

Sara van Velsen bestudeerde bijwerkingen van medicijnen tegen de huidaandoening constitutioneel eczeem. Deze middelen, corticosteroïden, kunnen bij zwaar gebruik onder meer tot botontkalking leiden. In een groep volwassenen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem bleek 41 procent een lage botdichtheid te hebben, tegen 16 procent in de algemene bevolking. Van Velsen geeft daarom leefstijladviezen aan eczeempatiënten om de botgezondheid te bevorderen:

  1. sporten is aanbevolen
  2. neem tenminste vier zuivelporties per dag
  3. kom tenminste vijftien minuten per dag in het zonlicht.

Overigens komt bij kinderen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem een te lage botdichtheid niet méér voor dan in de algemene bevolking.

28-06-2011, 16:15 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Sara van Velsen, Geneeskunde
Proefschrift: Pitfalls and opportunities in the treatment of atopic dermatitis
Promotor 1: Prof. dr. C.A.F.M. Bruijnzeel-Koomen

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen