De nieuwe Cao UMC is een feit

Array

De werknemersorganisaties CMHF, AC/FBZ en CNV Publieke Zaak stemmen, na een ledenraadpleging, in met het eindbod dat de NFU op 11 mei jl. deed voor een nieuwe cao.
De Abvakabo heeft aangegeven op basis van de ledenraadpleging voorlopig niet tot ondertekening over te kunnen gaan. Desondanks betekent dit dat er nu sprake is van een cao-akkoord. De nieuwe cao loopt van 1 maart 2011 tot 1 april 2013 en geldt voor alle umc- medewerkers.

Salarisverhogingen
De in de cao gemaakte afspraken leiden ertoe dat medewerkers per augustus 2011 een structurele loonsverhoging van 1% ontvangen en op 1 augustus 2012 een verhoging van 1,6%. In december 2012 volgt een éénmalige eindejaarsuitkering van 0,25% van 12 maal het in november geldende salaris.

Persoonlijk budget
Iedere medewerker behoudt het persoonlijk budget voor persoonlijke ontwikkeling van jaarlijks 1% van het jaarsalaris. In 2013 wordt het persoonlijk budget verhoogd naar 1,3% van het jaarsalaris.

Vernieuwingsagenda
In de komende periode wordt door werkgevers en werknemers gewerkt aan projecten en pilots van de zogenoemde Vernieuwingsagenda. De vernieuwingsagenda werd bij ingang van de vorige cao-periode opgesteld en heeft tot doel samen te werken aan het realiseren van een volwaardige arbeidsrelatie. Een volwaardige arbeidsrelatie bestaat tussen fitte medewerkers met een baanzekerheid aan de ene kant en werkgevers in een professionele en flexibele 24-uursorganisatie aan de andere kant.

Zie het origineel

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen