Roger van Boxtel: zorgkosten ook maatschappelijk probleem

0
267

Zorgkosten zijn niet alleen een macro-economisch verschijnsel maar ook een maatschappelijk probleem. Dat betoogde Roger van Boxtel (voorzitter Raad van Bestuur Menzis) tijdens het congres Diagnose 2025 (22 juni).
Steeds meer klanten krijgen moeite met betalen en Menzis zet zich sterker in om de zorg betaalbaar te houden. Niet alle zorg is overal meer mogelijk.

Menzis gaat de regierol in de regio actiever oppakken en voor ziekenhuizen gaan we werken met een taakstellende begroting. Vanuit die taakstelling verwachten we dat ziekenhuizen zelf hun zorgaanbod kritisch onder de loep nemen en gaan nadenken over zinnige en zuinige zorg.

Van Boxtel riep zorgaanbieders op om samen de zorgkosten op een verantwoorde manier naar beneden te brengen. Doen we dat niet, dan gaat het kabinet de keuzes voor ons maken en wacht ons wellicht hetzelfde lot als de cultuursector, waarin de bezuinigingen willekeur lijken. Zo mag het in de zorg nooit worden!

Vorig artikelNieuw geneesmiddel tegen chronische lymfatische leukemie
Volgend artikelKNMP presenteert Nationaal Routeplan Farmacie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.