Uitbreiding team personenschaderegelaars Centramed

Array

Op 1 juni 2011 is Fred des Bouvrie bij Centramed als personenschaderegelaar in dienst getreden. Hij heeft eerder als letselschadebehandelaar gewerkt bij Winterthur (nu Reaal Verzekeringen) en was de afgelopen jaren als personenschaderegelaar werkzaam bij belangenbehartiger Mooijman & Partners.
Per 1 juli is Frank Scharloo als personenschaderegelaar in dienst getreden. Hij werkte jarenlang in de technische buitendienst van Nationale Nederlanden en heeft onder meer daar veel ervaring opgedaan met medische aansprakelijkheid en letselschaderegeling.
Samen met personenschaderegelaar Sandra Kuiper – die al vele jaren voor Centramed werkt – vormen zij het team personenschaderegelaars van Centramed. Dit team stelt Centramed nog beter in staat invulling te geven aan het gewenste, persoonlijke contact met de patient. Centramed hecht daar namelijk veel waarde aan.
Barbara Stam, directeur, zegt daar het volgende over: ‘Wij geloven in de kracht van open communicatie, vanaf de melding van een incident tot sluiting van een dossier. Juist ook aan het begin van de dossierbehandeling zien wij de grote toegevoegde waarde van een persoonlijk gesprek met de patient in diens eigen, vertrouwde omgeving. Deze ‘intake’ geeft de patient de gelegenheid zijn of haar verhaal te doen en biedt Centramed de kans uitleg te geven over het proces rondom de schadebehandeling. Inmiddels is de – bij Centramed al jaren gebruikelijke – intake overgenomen als best practice in de gedragscode (GOMA).’
Centramed is in 1994 door Nederlandse ziekenhuizen opgericht als een onderlinge waarborgmaatschappij voor de verzekering van vooral risico’s van medische aansprakelijkheid van de instellingen. Lid zijn 65 instellingen: 30 algemene ziekenhuizen, 4 academische ziekenhuizen en  31 GGz- en overige instellingen. Centramed werkt zonder winstoogmerk. Naast het bieden van adequate verzekeringsdekking en het voeren van een preventiebeleid gericht op de verbetering van de patientveiligheid, is schadebehandeling dé kerncompetentie van Centramed. Vanwege de gekozen verzekeringssystematiek bij ziekenhuizen behouden deze leden zelf een groot belang bij preventie in het kader van patientveiligheid en een actieve opstelling bij de behandeling van claims. Centramed behandelt de claims in zeer nauwe samenwerking met haar leden, op zorgvuldige en voortvarende wijze met respect voor de belangen van betrokkenen.

Recente artikelen