Agis lanceert app ‘Diabetesdagboek’

0
219
Zorgverzekeraar Agis lanceert de app ‘Diabetesdagboek’. Deze applicatie is een hulp voor mensen met diabetes type 1 om gemakkelijk de bloedglucosewaarden en insulinegebruik bij te houden. Gebruikers kunnen deze gegevens delen met de internist of diabetesverpleegkundige.
Ook biedt de app de mogelijkheid dagelijks specifieke opmerkingen toe te voegen over bijvoorbeeld voeding en beweging. De diabetes app is gratis te downloaden (www.agisweb.nl/diabetesdagboek) vanuit de Appstore of Android-market.

Met de applicatie kan de gebruiker op overzichtelijke wijze de bloedglucoseuitslagen en de gebruikte soorten en hoeveelheden insuline noteren. De gebruiker voert hiervoor eenmalig zijn standaard insulineschema in. De gebruiker kan de gegevens naar zichzelf mailen, maar bijvoorbeeld ook naar de internist of diabetesverpleegkundige. Deze personen zijn met één druk op de knop per e-mail of telefonisch te bereiken.

Bron: Agis
Vorig artikelPrivatisering Amsterdamse ambulances gaat door, acties volgen
Volgend artikelConstructieve consultatiebijeenkomst paracetamol
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.