Paul Smits Maasstad Ziekenhuis nieuwe aanvoerder lijst meest verdiendende ziekenhuisbestuurders

Array

Topverdiener in 2010 was bestuursvoorzitter Paul Smits van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, met een beloning van euro 391.654. Het ziekenhuis is in zwaar weer geraakt door het overlijden van vijfentwintig patienten na een besmetting met een resistente Klebsiella bacterie. Op nummer twee staat de scheidend bestuursvoorzitter Emile Lohman van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen. Hij verdiende in 2010 € 382.932. Dat blijkt uit een inventarisatie van het FD.  En de lijst in 2010 van bestverdiende bestuurder staan ook nieuwkomers. Rik Riemens van het Flevoziekenhuis met een jaarsalaris van € 314.606 de nieuwkomer met het hoogste salaris. Hij is in 2010 aangetreden, maar later dat jaar ook weer uit dienst gegaan. Zijn beloning is omgerekend naar een jaarsalaris, maar gecorrigeerd voor ontslagvergoeding. En Harry Luik komt met stip op nummer 2 op de lijst vasn nieuwkomers. Hij is met zijn aanstelling in 2010 in Medisch Centrum Alkmaar maar liefst € 281.066. En ook dat is ruim boven de balkenendenorm (8 193.000) en boven het eigen plafond van € 190.000. Die beloningscode die de zorgsector zichzelf heeft oplegt, heeft dus geen effect gehad. Binnen de Wet normering topinkomens, die het kabinet eerder dit jaar bij de Tweede Kamer heeft ingediend, zou de zorgsector de eigen code mogen aanhouden, maar deze code wordt blijkbaar niet gehanteerd. Want het gemiddelde salaris van een ziekenhuisbestuurder in 2010 is op het nivo van voor de financiele crisis gebleven.

Bron: FD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen