Cliënten uit de opvang sporten op Papendal

Array

Op woensdag 24 augustus 2011 vindt op Sportcentrum Papendal in Arnhem, de eerste landelijke sport- & beweegdag voor clienten van de opvang plaats onder het motto ”bewegen is meedoen”. Deze dag wordt georganiseerd door de Federatie Opvang. U wordt van harte uitgenodigd om de opening van deze dag bij te wonen.

Openingsprogramma
Datum: Woensdag 24 augustus 2011
Plaats: Sportcentrum Papendal, Papendallaan 3,  Arnhem
Tijd: 10.30 uur – 11.10 uur
10.00 uur – Ontvangst gasten
10.30 uur – ”Bewegen is meedoen”: Welkom door Bert Delien, bestuurslid Federatie Opvang
10.35 uur – Presentatie teams (meer dan 500 deelnemers)
10.45 uur – “Meedoen op elk niveau”, Bart Zijlstra, directeur Directie Sport van het Ministerie van VWS
10.50 uur – “Leven lang sporten voor iedereen!!!”, Tineke Bartels, bestuurslid NOC NSF
10.55 uur – Hip Hop Dance Act, MaxStudios presents Soul Selected
11.00 uur – Fighting for succes, Arnold Vanderlyde, 3-voudig Europees Kampioen Boksen en 3-voudig Olympisch bronzen medaillewinnaar
11.10 uur – Grande finale met muziek, cheerleaders en deelnemers

Na de opening vinden er diverse sportwedstrijden en workshops plaats. Ook hier is de pers van harte welkom.

Sport- & beweegdag
In een echte topsportomgeving gaan clienten van de maatschappelijke opvang, begeleid & beschermd wonen en de vrouwenopvang op eigen niveau sporten en bewegen. NOC NSF heeft de accommodatie van Sportcentrum Papendal gratis ter beschikking gesteld. Het programma biedt een scala aan sporten en beweegvormen. Tijdens de sport- & beweegdag kunnen mensen kennis maken met verschillende manieren om in beweging te zijn. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in de middagcompetitie met een team deel te nemen. Meedoen staat centraal, maar competitie om te winnen motiveert.

De sport- & beweegdag wordt georganiseerd in het kader van het meerjarig programma MeeDoen! Sport en Bewegen van de Federatie Opvang, dat gesteund wordt door het Ministerie van VWS.
De clienten die op 24 augustus de sportieve strijd aangaan zijn stuk voor stuk ambassadeurs voor de tienduizenden mensen die de Federatie Opvang met partners structureel in beweging wil krijgen. Want sport en bewegen maakt dat mensen zich fysiek en geestelijk beter gaan voelen. Daarnaast komen kwetsbare mensen uit een isolement doordat zij nieuwe sociale contacten aangaan door te sporten.
Bewegen is zo goed voor mens, wijk en buurt!

Federatie Opvang
De Federatie Opvang is de brancheorganisatie voor instellingen van de maatschappelijke opvang, begeleid & beschermd wonen en vrouwenopvang. De maatschappelijke opvang en vrouwenopvang ondersteunen mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie. Het gaat daarbij onder meer om opvang en ondersteuning van dak- en thuislozen, slachtoffers van huiselijk geweld, tienermoeders, slachtoffers van mensenhandel, ex-gedetineerden en zwerfjongeren.
Kijk ook op: www.opvang.nl en www.meedoen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen