St. Antonius Ziekenhuis opent dit najaar Dialyse in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel

Array

Het St. Antonius Ziekenhuis opent nog dit najaar in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel een afdeling Dialyse. Naar verwachting wordt de ruimte eind augustus opgeleverd en zullen begin oktober al de eerste patienten gedialyseerd kunnen worden. De officiele opening van de afdeling zal tegen eind november plaatshebben.

Janet de Heer, hoofd Dialyse St. Antonius Ziekenhuis: “De afdeling Dialyse in Tiel is van het St. Antonius Ziekenhuis. De artsen van het St. Antonius zullen er ook visite lopen. En een deel van het personeel, dat nu werkzaam is op de afdeling Dialyse op onze locatie in Nieuwegein, zal op de nieuwe afdeling in Tiel gaan werken. Ook zullen verpleegkundigen en artsen van het St. Antonius op de afdeling Dialyse in Tiel poliklinische predialyse en peritoneaal dialyse (buikspoeling) patienten ontvangen.”

Het St. Antonius Ziekenhuis start in het Ziekenhuis Rivierenland met een afdeling Dialyse, omdat er veel vraag is naar dialyse. Het is niet geheel toevallig dat de afdeling gesitueerd wordt in het Ziekenhuis Rivierenland. Al sinds jaar en dag werken beide ziekenhuizen intensief samen. Begin dit jaar nog ondertekenden beide ziekenhuizen een overeenkomst met de intentie samenwerkingsmogelijkheden verder te onderzoeken en daar waar mogelijk te intensiveren.

De opening van de nieuwe afdeling in Tiel heeft veel voordelen voor dialysepatienten. Janet: “Een groot deel van de patienten die we nu in Nieuwegein dialyseren, komt uit de regio Tiel. Een deel van hen hoeft, nadat we in Tiel open zijn, niet meer een paar maal per week naar Nieuwegein te reizen voor hun dialyse. Dit geldt vooral voor patienten met een ‘stabiele dialyse’. De patienten met een ‘instabiele dialyse’ of patienten die een acute dialyse behoeven, zullen op locatie Nieuwegein onder behandeling blijven.”

De afdeling Dialyse in Tiel zal dertien behandelplekken krijgen, waarvan één zich in een isolatiekamer bevindt.
Bron: St. Antonius Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen