Opnamestop St. Jans Gasthuis Special Care opgeheven

Array

De opnamestop op de Special Care St. Jans Gasthuis is opgeheven. De opnamestop was van kracht nadat zondag bij een patient de besmettelijke MRSA-bacterie werd gevonden. Patienten en medewerkers die mogelijk in contact zijn gekomen met de bacterie, zijn de afgelopen dagen opgeroepen voor onderzoek. De uitslagen daarvan zijn nog niet allemaal binnen, maar er is geen reden meer om de afdeling nog langer dicht te houden.
De opnamestop op de ic was sinds zondag van kracht, nadat bij een patient de besmettelijke MRSA-bacterie was gevonden. Het ziekenhuis trof ook hygienemaatregelen. Besmetting vindt vooral plaats via lichamelijk contact. Patienten en medewerkers die mogelijk in contact zijn gekomen met de bacterie, zijn daarnaast de afgelopen dagen opgeroepen voor onderzoek.

Bron: St. Jans Gasthuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen