Minder kosten voor medische zorg aan illegalen geclaimd dan geraamd

Array

Onverzekerde illegalen drukken minder op het zorgbudget dan was verwacht. De cijfers komen uit de zogenoemde VWS-verzekerdenmonitor 2011. Daaruit blijkt ook dat het aantal onverzekerden in het algemeen afneemt. Schippers vermoedt dat de afname mogelijk verband houdt met de dreiging van actieve opsporing van onverzekerden. Sinds 2009 kunnen zorgaanbieders geld claimen als ze inkomsten derven wanneer ze zorg hebben verleend aan illegalen en andere onverzekerbare vreemdelingen. Daarvoor is 44 miljoen euro in kas, maar er is in 2010 slechts voor 14,4 miljoen geclaimd. Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) geeft aan dat dat vooral wordt veroorzaakt door kosten van de ziekenhuizen, de GGZ- en AWBZ-instellingen, die lager blijken te zijn dan ingeschat”, legt de minister van VWS uit aan de Tweede Kamer.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen