Open Dag ziekenhuis De Tsjongerschans

Array

10 september Open Dag ziekenhuis De Tsjongerschans
Ter gelegenheid vanhaar 100-jarig bestaan houdt ziekenhuis De Tjongerschans op zaterdag 10 september 2011 een open dag van 10.00 -16.00 uur. Voor iedereen die wel eens wil weten wat er achter gewoonlijk gesloten deuren gebeurt, is dit uw kans. Het
programma is voor alle leeftijden.

Kinderen
Zo mogen kinderen hun arm laten `gipsen’. Een berendokter is aanwezig om de zieke pop of beer te genezen. Voor de kleinsten staat een springkussen in de binnentuin.

Ontwerpwedstrijd
Voor leerlingen van basisscholen organiseert De Tjongerschans de ontwerpwedstrijd: Het ziekenhuis in het jaar 2111. Tijdens de open dag worden alle inzendingen tentoongesteld in het ziekenhuis.

Verschillende stands
In diverse ruimtes staan informatiestands van o.a. de Dokterswacht, de Polikliniek Lemmer van De Tjongerschans, de Clientenraad, UVV en diverse poliklinieken. Op het voorterrein worden demonstraties met een ambulance gehouden. Gespecialiseerde verpleegkundigen op diverse vakgebieden beantwoorden graag uw vragen.

Rondleidingen
Daarnaast is het mogelijk om diverse afdelingen te bekijken, zoals een operatiekamer of het dialysecentrum. Ook de afdelingen Revalidatie, Fysiotherapie, Radiologie, de Apotheek en het Daghospitaal kunt u bezichtigen.

Maak kennis met nieuwe specialismen
Relatief nieuw in De Tjongerschans zijn de afdelingen Klinische Geriatrie en het SportMedisch Expertisecentrum. Uiteraard zijn ook deze specialismen tijdens de open dag vertegenwoordigd.

Is alles naar wens?

Ziekenhuis De Tjongerschans wil graag gastvrij zijn en heeft een nieuw concept ingevoerd onder het motto `Is alles naar wens’. Bij deze aanpak zijn patienten en de Clientenraad betrokken.

De toegang tot de open dag is gratis. Voor onze bezoekers staat koffie, thee of limonade klaar.
Parkeren is deze dag gratis. Zo gauw het parkeerterrein tegenover het ziekenhuis vol is, wordt u door onze medewerkers verwezen naar een van de parkeerplaatsen in de buurt. Helaas kunt u deze dag geen gebruik maken van het voorterrein, in verband met diverse demonstraties.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen