Kamermeerderheid vindt Paul Smits de gouden handdruk van één jaarsalaris moet teruggeven

0
141

Een Kamermeerderheid van PVV, CDA, PvdA, GroenLinks en SP vindt dat hij de gouden handdruk van één jaarsalaris moet teruggeven.
SP-Kamerlid Henk van Gerven verwacht van minister Schippers (VVD) dat zij onmiddellijk actie onderneemt, nu blijkt dat de vertrekkend directeur van het Maasstad Ziekenhuis bijna 240.000 euro meekrijgt. Een ziekenhuisbacterie veroorzaakte grote onrust in het ziekenhuis. Het falende bestuur greep niet of nauwelijks in. ‘Deze man heeft jarenlang vele tonnen gekregen, faalt opzichtig in de aanpak van deze bacterie en krijgt nu als dank bijna twee en een halve ton mee. Dit schaamteloos gedrag mag de minister niet accepteren. Zij moet de strijd aangaan tegen deze zakkenvullerij’, aldus Van Gerven.

Van Gerven vervolgt: ‘ik voorzie dat Schippers met Prinsjesdag weer flink gaat hakken in de zorg omdat de kosten zogenaamd uit de pan rijzen. Waarom haalt ze het geld niet waar het zit, in plaats van opnieuw de zorg voor kwetsbare mensen uit te benen? Wij hebben de afgelopen jaren al vele malen kritiek gehad op de exorbitante salarissen van deze ziekenhuisdirecteur en anderen. Dit is echter nog een stap verder voorbij de schaamte. Zoveel geld meenemen, terwijl er opzichtig is gefaald, mag de minister niet laten gebeuren. Ik wil dat zij alles op alles stelt om dit geld terug te vorderen.’

De PVV vindt het ‘in één woord schandalig’ dat Paul Smits bij zijn vertrek nog zo veel geld meekrijgt. Het CDA doet een moreel beroep op Smits af te zien van de vergoeding. Ook de SP noemt het ‘bizar dat zo iemand een gouden handdruk meekrijgt’.
‘Hij legt zijn functie drie weken te laat neer en loopt naar buiten met ruim twee ton. Dat is het belonen van wanbeleid. Ik heb er geen woorden voor. Deze man heeft gespeeld met mensenlevens’, zegt PVV-Kamerlid Karen Gerbrands. Ze gaat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) om opheldering vragen.

Vorig artikelDe ´nieuwe´ tandarts is steeds vaker een vrouw
Volgend artikelHealth & Technology 2011
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.