KIES Spel- en praatprogramma voor kinderen van gescheiden ouders

Array

Veel kinderen kunnen moeilijk wennen aan de situatie die ontstaat na een scheiding. Om kinderen te helpen de scheiding van hun ouders te verwerken, organiseert de GGD ZHZ in de hele regio (dit jaar voor het eerst ook in de Hoeksche Waard) het programma KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties). Deelname aan KIES is gratis. Het programma is bedoeld voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Lees verder voor meer informatie.

Eén op de zes kinderen in de regio Zuid-Holland Zuid heeft een echtscheiding meegemaakt. Diverse onderzoeken tonen aan dat kinderen vaak nadelige gevolgen ondervinden van de scheiding van hun ouders. De GGD ZHZ biedt daarom in september weer ‘KIES’ aan in de regio. De resultaten van KIES zijn bemoedigend. Kinderen die hebben meegedaan, geven aan dat het beter met ze gaat, dat ze minder last hebben van sombere gevoelens en dat ze beter begrijpen waarom hun ouders zijn gescheiden.

Aanmelden
Deelname aan KIES is gratis. Het programma is bedoeld voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Het maakt niet uit of ouders lang of kort geleden zijn gescheiden. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)/zusje(s) deelnemen. De kinderen (maximaal tien) komen elke week een uur bij elkaar. KIES duurt acht weken. Voor ouders zijn er twee bijeenkomsten; een informatiebijeenkomst en een evaluatiebijeenkomst. Locatie en tijd van de bijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers bepaald.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.voorkomeendipzhz.nl

Belangstellenden uit de Hoeksche Waard kunnen bellen naar 078 7703401 of mailen naar [email protected]

Belangstellenden uit de Drechtsteden/Vijfheerenlanden kunnen bellen naar 078 7703396 of mailen naar [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen