Derde UCS Run voor preconditionering

Array

UMC Utrecht
Op zondag 4 september lost André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF, het startschot voor de derde UCS Run. Een groep medewerkers van het Universitair Centrum Sportgeneeskunde (UCS) en de beide partners UMC Utrecht en de KNVB doen mee aan dit sportieve evenement. Frank Backx, hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij het UCS, Jan Kimpen en Jos Kuilboer, respectievelijk voorzitter Raad van Bestuur en directeur Concernstaf bij het UMC Utrecht, trekken hun hardloopschoenen aan om de 12 kilometer tussen de Uithof in Utrecht en het terrein van de KNVB in Zeist te rennen.

Het goede doel gekoppeld aan de UCS Run is Preconditionering. Onderzoeker van UCS Karin Valkenet is in 2010 gestart met een promotieonderzoek naar de effecten van preconditionering. Het onderzoek richt zich op de effecten van preconditionering bij verschillende patientgroepen.

Hoe fitter je een operatie in gaat, hoe sneller je herstel zal zijn na de operatie. Dat is de theorie achter Preconditionering. Door een training op maat kan de conditie van de patient voorafgaand aan de operatie worden verbeterd. Hierdoor verloopt het herstel na de operatie vlotter, kunnen patienten sneller naar huis en kunnen zij hun dagelijkse activiteiten sneller oppakken.

Universitair Centrum Sportgeneeskunde
Het Universitair Centrum Sportgeneeskunde (UCS) is een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en de KNVB, welke stichting is opgericht in 2002. UCS voert wetenschappelijk onderzoek uit en biedt topmedische zorg en begeleiding aan top- en breedtesporters. Binnen het centrum zijn sportartsen, wetenschappers en sportfysiotherapeuten werkzaam.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen