NCMLS ontvangt grote subsidie voor Graduate School

Array

800.000 euro voor opleiden van jonge toponderzoekers
Het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS) van het UMC St Radboud en de Radboud Universiteit heeft 800.000 euro ontvangen in het kader van het NWO Graduate Programma 2011. Met dit Graduate Programma stimuleert de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) de ontwikkeling van (inter)nationaal toptalent. Toptalent dat hierdoor de mogelijkheid krijgt om onderzoek te doen en te promoveren aan uitstekende onderzoeksscholen.

Het NCMLS is zo’n onderzoeksschool. Nationaal en internationaal speelt het NCMLS een vooraanstaande rol als het gaat om het onderzoeken en ontrafelen van de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan ernstige ziekten zoals malaria, nierziekten en kanker. Via inzicht in de fundamentele oorzaken van deze aandoeningen wil het NCMLS een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van betere behandelingen voor de patient.

In totaal hebben 49 scholen bij NWO een subsidie aangevraagd. Van slechts 19 scholen is de aanvraag gehonoreerd. Dankzij de subsidie kan het NCMLS nu een extra sterk onderwijs- en onderzoeksprogramma opzetten binnen het thema Understanding the molecular basis of disease. Professor René Bindels, directeur van het NCMLS, is enthousiast over de toekenning: “Het is een bevestiging van de kwaliteit van ons onderzoeksinstituut in het algemeen en in het bijzonder van onze Graduate School met onze Master en PhD opleidingen. Door deze prestigieuze subsidie kunnen we nu vier extra promotieplaatsen aanbieden aan getalenteerde masterstudenten. Dat is een enorme opsteker.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen