Renners 3e editie Tour for Life halen 1.058321 euro op voor AzG

Array
Dit is een origineel bericht van Artsen Zonder Grenzen
Sponsorwielertocht groot succes voor Artsen zonder Grenzen
Renners derde editie Tour for Life halen 1058321 miljoen euro op
Valkenburg, 4 september 2011 – Tour for Life was ook dit jaar een enorm succes. Bij de zware 8-daagse sponsorwielertocht voor Artsen zonder Grenzen, stonden ruim 50 teams (450 renners) aan de start in Noord-Italie. De opbrengst is meer dan 1058321 miljoen euro.
De wielrenners werden vandaag feestelijk onthaald bij de finish op de Cauberg in Valkenburg. Ze hadden sinds hun vertrek in Bardonecchia, Noord-Italie, ruim 1250 uitputtende fietskilometers achter de rug.’Als ik het zwaar had, keek ik even naar mijn polsbandje van Artsen zonder Grenzen en dan wist ik: dit is zwaar, maar het is niet te vergelijken met hoe zwaar mensen in sommige gebieden van de wereld het hebben. Dat gaf veel moraal. – Berry Hurkmans, team Van Zummere en Nie Baang, Someren

‘We zijn er geweldig trots op dat zoveel renners tot het uiterste gegaan zijn om ons werk te steunen’, zegt Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen. ‘Hun sportieve prestatie is indrukwekkend, maar ook het gigantische geldbedrag dat ze bij elkaar gebracht hebben is grandioos. We kunnen daarmee honderdduizenden mensen de eerste medische noodhulp bieden in crisisgebieden als Somalie, Sudan en de Democratische Republiek Congo en dat is natuurlijk geweldig.

Tour for Life 2011: 28 augustus t/m 4 september
Tour for Life is de spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italie naar Nederland van en voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 amateurrenners, geven alles voor een groots doel: een heroïsche 1.250 km op de fiets én 15.000 euro of meer aan sponsorgeld voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen starten op 28 augustus 2011 in de Italiaanse Alpen. De Cauberg in Zuid-Limburg is het toneel van de emotionele finish op 4 september. Iedere dag staat de amateurs een nieuwe bijzondere klassieke etappe van gemiddeld 150 kilometer te wachten. Klassiekers uit de Tour de France, zoals de Alpe d’Huez, de Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine staan op het programma. Alle ins & outs over de Tour for Life zijn te vinden op www.tourforlife.nl.

Over Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieen. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Artsen zonder Grenzen is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen