Stella Luz A. Quimbo nieuwe hoogleraar Prins Claus leerstoel

Array

Stella Luz A. Quimbo (Filipijnen) is benoemd tot nieuwe hoogleraar op de prestigieuze Prins Claus leerstoel. Professor Quimbo is een internationaal gerenommeerd expert op het gebied van volksgezondheid en de toegankelijkheid van medische zorg voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Op voordracht van het Curatorium van de Prins Claus leerstoel, voorgezeten door HKH Prinses Máxima, heeft het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag Stella Quimbo benoemd op de Prins Claus Leerstoel 2011/2013.

De Prince Claus Chair in Development and Equity is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken en is ingesteld door het ISS en de Universiteit Utrecht (UU). Uitmuntende jonge wetenschappers uit Afrika, Azie, Latijns-Amerika, de Caraïben of het Stille-Zuidzee komen voor deze leerstoel in aanmerking. De benoeming geschiedt beurtelings aan het ISS en de UU. Beide instellingen willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs in ontwikkelingsvraagstukken bevorderen.

Stella Quimbo (1969) promoveerde in 2000 aan de Universiteit van de Filipijnen, in de School of Economics. Na een verblijf aan de Brown Universiteit in de Verenigde Staten is zij nu als hoogleraar verbonden aan dezelfde universiteit waar zij is gepromoveerd.

Bron: Erasmus Universiteit Rotterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen