Publiekslezingen in het UMC Utrecht

Array

UMC Utrecht
In oktober en november organiseert het UMC Utrecht gratis publiekslezingen om het publiek te informeren over de onderzoeksactiviteiten van het UMC Utrecht. Ook kunnen zij zo in contact komen met zorgverleners in een informele omgeving.

Tijdens de lezingen komt het publiek veel te weten over bepaalde ziekten, maar ook bijvoorbeeld over onderzoek. Waarom is dat er, en wat heeft de patient daar aan? Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen aan de professionals.

Lezingen
Medische kennis is niet noodzakelijk om de lezingen bij te wonen. De sprekers zullen complexe onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uitleggen. De lezingen zijn ook live te volgen via internet en internetkijkers kunnen vragen stellen via Twitter.

Programma
Dinsdag 4 oktober: Borstkanker onder de loep
Dinsdag 11 oktober: Antibioticum, een levensredder die wordt bedreigd Dinsdag 25 oktober: De hersenen, afwijkende ontwikkelingen van het brein
Dinsdag 1 november: Als de bloeddruk oploopt
Dinsdag 8 november: Chronische ontstekingen bij kinderen, onderzoek en behandeling
Dinsdag 22 november: Regeneratieve geneeskunde en stamcellen, van laboratorium naar patient

De collegezaal is open om 19.15 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via
www.umcutrecht.nl/publiekslezingen.
maandag 12 september 2011

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen