Games en simulaties effectief middel om gezondheidszorg te verbeteren

Array

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober 2011 organiseert Stichting Games For Health Europe in het Muziekgebouw in Amsterdam voor de eerste keer de internationale conferentie Games for Health Europe 2011. Centraal staat de vraag welke bijdrage games en simulaties kunnen leveren om de gezondheidszorg te verbeteren en betaalbaar te maken. Relaties van Syntens krijgen bij inschrijving 10% korting.
Europese editie in Amsterdam
Ruim vijftig internationale sprekers presenteren en demonstreren de laatste inzichten en gametoepassingen in de ouderenzorg, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, fitness en medische educatie en simulatie. De conferentie wordt sinds 2004 georganiseerd in Boston en kent vanaf dit jaar een Europese editie in Amsterdam.

De conference tracks
o Mental Health
o Participatory Health
o Exergaming, Active Gaming and Fitness
o Rehabilitation Games
o Medical Education, Medical Training, Medical Modeling and Medical Simulation

Gedurende twee dagen worden in zestig presentaties, workshops en demonstraties de laatste inzichten en gametoepassingen gepresenteerd in de ouderenzorg, verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie, fitness, medische educatie en gynaecologie.

Bron: Syntens

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen