Geen verrassingen kabinetsbegroting jeugdgezondheidszorg

Array

De kabinetsbegroting 2012 voor de jeugdgezondheidszorg (jgz) is in lijn met het ingezette beleid. In haar begroting trekt het kabinet voldoende middelen uit om de zorg voor de jeugd via het CJG de komende jaren verder te borgen. In de begroting is voor geboortezorg extra geld uitgetrokken voor het terugdringen van de babysterfte.

De afgelopen jaren is overal in het land hard gewerkt aan het opzetten van de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). De Brede Doeluitkering CJG wordt per 2012 omgezet naar een zogenoemde decentralisatie-uitkering. Uit de rijksbegroting blijkt dat het bedrag dat gemeenten voor hun CJG krijgen gelijk blijft aan het bedrag voor dit jaar.

Kraamzorg
In de huidige begroting zijn kraamzorg en verloskunde niet apart opgenomen. Inhoudelijk wordt intensief samengewerkt tussen deze zorgdisciplines; echter, in de bekostiging staan deze wel los van elkaar. ActiZ gaat hierover in gesprek met het ministerie. Verder heeft het kabinet € 8 miljoen extra uitgetrokken voor het terugdringen van de babysterfte. Uit de begroting valt niet op te maken hoe deze middelen exact zullen worden aangewend. Ook hierover zal ActiZ de komende weken contact opnemen met VWS.

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen