Informatieavond Bernhoven over vermoeidheid bij kanker

Array

Oktober borstkankermaand
De maand oktober is wereldwijd uitgeroepen tot borstkankermaand. Ook ziekenhuis Bernhoven besteedt extra aandacht aan dit onderwerp. Op 17 oktober vindt een informatieavond plaats over vermoeidheid bij kanker.

De avond vindt plaats in de kapel van het ziekenhuis in Oss, aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom.

Veel patienten ervaren vermoeidheid tijdens de behandeling van kanker. Maar ook na herstel van kanker blijft een groot deel van de patienten kampen met vermoeidheidsklachten.  Dat is soms zo ernstig dat het dagelijks functioneren behoorlijk beperkt wordt.

Dr. Martine Goedendorp promoveerde aan de Radbouduniversiteit op een onderzoek naar vermoeidheid bij en na kanker. Zij volgde patienten met een goede prognose vanaf het moment dat kanker werd vastgesteld tot een jaar na de (succesvolle) behandeling van de kanker. Zij vertelt over wat ze bij dat onderzoek tegenkwam. Ze gaat onder meer in op het beloop van de vermoeidheid en het mogelijk herstel. Daarbij besteedt ze aandacht aan cognitieve gedragstherapie. Deze therapie is speciaal ontwikkeld voor vermoeidheid na kanker. José de la Fonteijne is therapeut en vertelt over hoe deze behandeling werkt.

Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Iedereeen die belangstelling heeft is van harte welkom. Aanmelden via [email protected]  (of bellen naar 0412-621120/0413-381637) is niet verplicht, maar wordt op prijs  gesteld zodat het ziekenhuis een inschatting kan maken hoeveel gasten het kan verwachten op deze bijeenkomst.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen