Gratis oogonderzoek voor 60 plussers

Array

Sint Franciscus Gasthuis
Op donderdag 13 oktober 2011 staat de OOGbus voor de ingang van het Sint Franciscus Gasthuis Locatie Berkel, Boerhaavestraat in Berkel en Rodenrijs. In het kader van World Sight Day is iedereen vanaf 60 jaar welkom voor een gratis oogonderzoek in deze bus.

60 plussers, die de afgelopen twee jaar niet onder behandeling van een oogarts zijn geweest, kunnen die dag tussen 9.00 en 16.00 uur in de OOGbus terecht. De OOGbus is ingericht met moderne oogheelkundige apparatuur waarmee metingen van oogboldruk, oogsterkte en controle van de binnenzijde van het oog vakkundig worden uitgevoerd.

Het oogonderzoek
De oogmeting duurt ongeveer vijftien minuten en wordt uitgevoerd door een gediplomeerde optometrist, oogmeetkundige, van de polikliniek Oogheelkunde van het Sint Franciscus Gasthuis. Na de screening ontvangt u, indien noodzakelijk, een verwijzing naar een opticien of de huisarts. Er worden geen brillen of andere hulpmiddelen aangemeten. Een afspraak maken is niet nodig. Het kan zijn dat u niet direct aan de beurt bent. In dat geval kunt u binnen op uw beurt wachten met een kopje koffie of thee.

World Sight Day

World Sight Day is een jaarlijks terugkerende dag georganiseerd door VISION 2020. Op deze dag geven wordt wereldwijd aandacht gegeven aan vermijdbare blind- en slechtziendheid. Het doel van dit initiatief is het minimaliseren van alle gevallen van vermijdbare slechtziendheid en blindheid voor het jaar 2020. Het Sint Franciscus Gasthuis toont met dit initiatief zijn betrokkenheid tijdens deze dag.

Het Oogzorgnetwerk
Om patienten de beste zorg te geven, werkt de polikliniek Oogheelkunde van het Sint Franciscus Gasthuis samen met het Oogzorgnetwerk. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Hierdoor wordt expertise en kennis op het gebied van oogzorg gegarandeerd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen